Veel gewone mensen in Amerika hebben een speciaal dieet. Meer dan in Nederland zijn hier mogelijkheden om speciaal voedsel te kopen. Ik wilde eigenlijk bloggen over super food, biologisch, glutenvrij, en hormoonvrij voedsel, maar ik heb er geen verstand van, wil het niet begrijpen en dus ik ga over ander Amerikaans eten bloggen.

Supermarkten zijn mega groot, in de eerste maand waren we lang op zoek naar bekende produkten. De openingstijden zijn erg ruim. Dat is fijn want dan kan je ’s nachts boodschappen doen. De voedsel eenheden zijn vaak in fl Oz, Lb, cups, quarters, daar wen ik niet aan. Bij de bakkerij in de supermarkt staat zo veel ontzettend zoete troep. Taarten, donuts, cakejes, bagels, etc, allemaal met een dikke laag felgekleurd suiker erover. En het is niet eens duur. Een doos met 10 zoete bagels kost 5 dollar.De verpakkingen zijn hier ook veel groter dan in NL. Ik heb een melkfles van 3,9 liter en een boterkuipje van 1,3 liter in de koelkast. De gratis plastic tasjes in de supermarkt zijn tegenwoordig verboden. Veel winkels hebben borden met BYOB op de parkeerplaats. Dat is om mensen te herinneren dat ze hun eigen tassen moeten meenemen (bring your own bag). Papieren tasjes kan je nog wel kopen voor 10 cent. Brood heeft vaak 3 gram suiker per plakje, dat maakt het lekker zoet en lang houdbaar. Uit eten gaan is goedkoper dan in NL. Daarom gaan mensen vaak uit eten. Je kan hier op iedere hoek van de straat eten kopen. De porties zijn groter dan in NL. Meestal is de kleinste genoeg. Je kan een doggie bag meekrijgen voor de kliekjes. Ze kijken je niet raar aan als je om bakjes vraagt. Koffie en frisdrank is vaak onbeperkt. Je betaald één beker en je kan gratis re-fills halen.Een typisch Amerikaans drankje is Mountain Dew en Root Reer. Beide zijn frisdranken. Typisch Amerikaans eten is ook muffins, donuts, cheese cake, macaroni cheese, cereals, marshmellows, sweet potatoes, kalkoen, oreo koekjes, Beef Jerky (gedroogd vlees), en garlic fries (friet met knoflook). Amerikanen eten graag cornflakes voor ontbijt, en nemen geen lunch mee naar hun werk. Dat halen ze liever. Voor lunch eet ik meestal een dubbele boterham, fruit en een energiereep die ik meeneem van thuis. Er heeft ooit iemand tegen me gezegd dat dat iets voor kinderen is. Dat vond ik stom. Ik haal wel regelmatig een grote sandwich voor slechts 6.10 dollar. Tijdens de lunch rijden we dan naar een eetgelegenheid. Soms halen we een taco of burrito bij een food truck die op de parkeerplaats staat.Ik denk dat de helft van de Amerikanen thuis avondeten kookt. Wij koken in Amerika minder dan we in NL gewend waren, maar we koken wel vaker thuis dan uit huis eten.

Meer dan in Nederland hebben restaurantketens moderne betaalsystemen. Bij de ene balie kan je bestellen via een ipad, je typt je naam, kiest het eten en haalt je betaalpasje door het apparaat. Een 5-10 minuten later roept iemand je naam en kan je het meenemen. Of er staat op elke tafel een kleine kastje met een touchscreen display die allemaal smakelijke dingen tonen die je meteen kan bestellen en betalen. Veel café/restaurants hebben heel veel televisies aan de muur. Dat zijn typisch Amerikaanse sport bars. Daar kijken ze vaak American football, rugby, honkbal en ijshockey maar deze maand ook de wereldbeker voetbal.Gelukkig zijn wij niet de enige. Voor zover..