Hier weer een aantal Amerikaanse dingen die me opvallen:
– meetup.com is een heel populaire website voor mensen met gezamenlijke interessen om bijeen te komen. Zoals de Mountain View hondenclub, de Los Altos oudemannenwielrenclub, maar ook mensen die bij elkaar komen om robots te bouwen. Ik ga regelmatig naar bijeenkomsten over ontwikkelingen in electronica. Ik denk dat dit in Nederland ook heel populair kan worden.
– De hackerhouses. Dat zijn huizen waarin allemaal verschillende ondernemers met zijn tienen wonen om de kosten te delen. In de slaapkamers staan hoogslapers. Klik op onderstaande foto’s. Ik ben nu bij twee hackerhouses geweest. Wel erg gezellig.

– videobellen is hier heel populair
– alles is rond auto’s gebouwd. Grote wegen en veel parkeerplekken. Soms zijn mensen verbaasd als je met de fiets komt.
– de dichtheid van fastfoodrestaurants is hoog
– ik vind de foodtrucks eigenlijk wel cool. Elke maandag rond lunch staat er een foodtruck op de parkeerplaats van de HackerDojo.
– als je voor lunch een broodje koopt vragen ze of je er chips bij wil
– ik hou niet zo van de better safe than sorry cultuur. Je krijgt als fietser de hele tijd voorrang van automobilisten. Ik vind het juist gevaarlijk want dan moet je eerst controleren of de andere weggebruikers dat in de gaten hebben.
– Sommige fietsers hebben zo’n sterke lamp, dat het je verblindt, of afleidt.
– mensen zijn erg bang voor besmetting. Op een beurs zag ik veel mensen met flesjes handontsmetter. Bij de meeste supermarkten is alcohol beschikbaar om je handen en/of winkelwagen te ontsmetten.
– mensen geven liever geen advies over verzekeringen want ze zijn bang dat ze aangeklaagd worden